15 különleges tény John Lennonról

2018. október 10. 15:47 Múlt-kor

A Beatles gitárosa, John Lennon tegnap lett volna 78 éves. A 20. század egyik legnagyobb hatású énekes-zeneszerzőjéről 15 különleges tényt gyűjtöttünk össze. Tudta-e, hogy imádta a reggeliket, ám utálta a hangját? És azt, hogy borzasztó autóvezető volt? Gondolta volna, hogy egy alkalommal majdnem agyonvert egy embert? És azt, hogy szeretett koporsóban aludni, viszont fogalmunk sincs, hogy hol lehetnek ma a hamvai? Tudta, hogy egy alkalommal állítólag látott egy ufót?

Kórusban énekelt és cserkész volt

[galeria_kep_19671]

John Lennon, az egyik legnagyobb rocklegenda, ikon és lázadó zenei pályafutását a liverpooli Church Street-i Szent Péter templom kórusában kezdte, valamint tagja volt 3. allertoni fiú cserkészcsapatnak.

Elvis Presley inspirálta első zenekarát

[galeria_kep_19669]

Lennonról általában mindenkinek a Beatles ugrik be elsőként, mint zenekar, pedig korábban más bandában is játszott. Maga Elvis inspirálta a 16 éves angolt, hogy létrehozza első zenekarát, a középiskolája után elnevezett Quarry Ment. Nem sokkal később, 1957. július 6-án egy egyházi eseményen találkozott Paul McCartneyval, aki csatlakozott a bandához. Ő mutatta be később neki George Harrisont.

A Beatles tagjai közül ő tanult meg legkésőbb vezetni

[galeria_kep_19670]

Lennon 24 éves korában, egészen pontosan 1965. február 15-én szerezte meg jogosítványát. E késői időpont nem volt véletlen, ugyanis a liverpooli szörnyű autóvezető volt. Pályafutása sem tartott sokáig: 1969-ben adta fel végleg a vezetést, miután Skócia felé tartva totálisan összetörte Aston Martinját. Felesége, Yoko Ono, valamint fia, Julian és nejének lánya, Kyoko is az autóban ült. Szerzett egy sérülést is, amelyet 17 öltéssel varrtak össze. Ezt követően mindenhova sofőrrel járt, az összetört autót azonban megtartotta a család.

Ő volt az egyetlen Beatles-tag, aki nem lett teljesen vegetáriánus

[galeria_kep_19672]

George Harrison volt az első közülük, aki átpártolt a zöldségek világába, a legtöbb forrás szerint erre 1965-ben került sor. Paul McCartney néhány évvel később követte őt, csakúgy mint Ringo Starr, aki egyébként nem spirituális okból – mint George vagy Paul –, hanem egészségügyi probléma miatt csatlakozott a vegák táborába. Lennon a hatvanas években többször szimpatizált a gondolattal, ám sohasem tudott teljesen lemondani a húsról.

Ő volt az első Rolling Stone magazin címlapján

[galeria_kep_19674]

Minden zenész számára nagy megtiszteltetés felkerülni a Rolling Stone címoldalára. John Lennoné pedig a legnagyobb, hiszen az 1967. november 9-én megjelenő szám borítóján az ő képe virított.

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
A Quarrymen előadása 1957 júniusábanPaul McCartney és John Lennon Bob WoolerrelJohn Lennon és May PangMark David Chapman, az ember, aki előbb autogramot kapott tőle, majd lelőtte LennontHatalmas (kb. 50-100 ezer fős) tömeg a Central Parkban 1980. december 14-én, néhány nappal John Lennon halálát követően

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma