A „Bibliát követve” locsoltak le olajjal relikviákat

2018. szeptember 13. 10:06 MTI

Olajjal lelocsolt múzeumi tárgyak ügyében nyomoz az athéni rendőrség, az ügynek jelenleg két női gyanúsítottja van, akik most azt állítják, hogy bibliai tanításokat követve piszkolták be a relikviákat.

Görög médiabeszámolók szerint az olajfoltok egy részét még júliusban fedezték fel az athéni Bizánci és Keresztény Múzeum egyes kiállítási tárgyain, például szentképeken, márványoszlopokon és írásos táblákon. Nagyjából egy hónappal később pedig az ugyancsak athéni Benaki múzeumban is hasonló foltokra lettek figyelmesek.

Múlt vasárnap aztán az athéni Nemzeti Történeti Múzeum egyik munkatársa két nőre lett figyelmes, akik közül az egyiknek olajfoltos volt a keze. A dolgozó értesítette az őröket. A hatóságok szerint a két nő ellen köztulajdon megrongálására tett kísérlet miatt indult nyomozás. Mindkét vizsgált esetben a kár csupán kismértékű volt.

Az ANA görög hírügynökség szerint a gyanúsítottak azt mondták a rendőröknek, hogy úgy hitték, az olaj gyógyító tulajdonságokkal bír és bibliai tanításokat követve locsolták le a tárgyakat. Bírósági források szerint mindkét gyanúsított azt állítja: nem állt szándékában kárt okozni és egyikük elismerte, hogy egy vallási csoport tagja.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma