Ismét a férjre terelték a gyanút a Natalie Wood halálával kapcsolatos új tanúvallomások

2018. február 2. 13:32 MTI

Új szemtanúk kerültek elő a csaknem 40 évvel ezelőtt vízbefulladt színésznő, Natalie Wood ügyében; vallomásuk Wood férjére, Robert Wagnerre terelte a gyanút. Az újraindított nyomozás során a nyomozók eddig még nem tudták meghallgatni a férjet, mert nem volt hajlandó beszélni velük. 

Natalie Wood és Robert Wagner

A West Side Story és a Haragban a világgal című filmek sztárja 43 évesen, 1981. november 29-re virradó éjjel halt meg, holttestét a kaliforniai Catalina-sziget közelében találták meg a tengerben. Halálát annak idején balesetként könyvelték el, ám az esetet a mai napig Hollywood legnagyobb rejtélyei között tartják számon. A halottkém egykori jelentése szerint az erősen ittas Wood egy jacht fedélzetéről esett a tengerbe, és fulladt meg. A színésznő aktáját azonban 2011 novemberében ismét megnyitották, miután több forrásból is újabb adatok merültek fel az esettel kapcsolatban.

A jacht kapitánya, amelyen a színésznő férje, Robert Wagner és Christopher Walken társaságában töltötte a halálát megelőző estét, 2011-ben visszavonta 1981-es vallomását és azt állította, hogy szerinte Wagner a felelős felesége haláláért. Elmondta: miután kiderült, hogy a színésznő nincs a fedélzeten, Wagner megakadályozta, hogy a keresésére induljanak. A nyomozás annak idején azt is megállapította, hogy Wood, Wagner és Walken is sok alkoholt ivott a színésznő halálát megelőző órákban.

Wagner 2008-ban megjelent memoárjában arról írt, hogy azon az estén ő és Walken veszekedett. Felidézte, hogy ezt követően Walken nyugovóra tért, ő azonban egy ideig még fenn volt. Csak amikor elindult lefeküdni, akkor vette észre, hogy nincs meg a felesége és a kis csónak is hiányzik, amely a jachthoz volt kikötve. A Los Angeles megyei seriff hivatala 2012-ben arra az álláspontra jutott, hogy a holttesten talált zúzódások és horzsolások arra utalnak, „a vízbefulladáson kívül más körülmények is” közrejátszhattak a színésznő halálában.

A seriff hivatala csütörtökön jelentette be, hogy újabb szemtanúkat hallgattak ki a több évtizedes rejtély megoldásához. A tanúk állításai új részleteket világítottak meg azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett a kérdéses éjszakán a hajó fedélzetén. A tanúk Woodék jachtja közelében elhajózva kiabálást és robajokat hallottak a házaspár kajütjéből, majd egy férfi és egy nő veszekedését is a hajó tatjáról. A szemtanúk egymástól függetlenül Wood és Wagner hangját vélték felismerni.

A seriff hivatala a fejlemények fényében a „gyanús haláleset ügyében érintett személynek” nevezte a ma már 87 éves Robert Wagnert. Az újraindított nyomozás során a nyomozók eddig még nem tudták meghallgatni a férjet, mert nem volt hajlandó beszélni velük. Wagner továbbra is tagadja, hogy bármi köze lett volna Wood halálához, soha nem emeltek vádat ellene.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma