Keresés

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Cimke: Haiti
6 találat
[1]

„Papa Doc és Baby Doc” – a helyi vudu vallásra is támaszkodott a haiti diktátordinasztia

[2018.02.07. 08:31] Hírek

32 éve, 1986. február 7-én ért véget Haitin a Duvalier-dinasztia huszonnyolc évig tartó uralma, a nyomorba taszított országban kirobbant tüntetések elől Jean-Claude Duvalier elnök-diktátor Franciaországba menekült.

[2]

Állítása szerint kakassá változtatott egy ellenzékit a karibi diktátor

[2016.04.27. 14:13] Hírek

„Mi Docunk, ki örök időkre a Nemzeti Palotában vagy, szenteltessék meg a Te neved. Legyen meg a Te akaratod, amint Part-au-Prince-ben, úgy vidéken is. A mi új Haitinket add meg nekünk ma, és soha ne bocsáss meg a hontalanoknak, akik minden nap rágalmat szórnak országunkra. Vidd őket kísértésbe..."

[3]

Meghalt Haiti egykori diktátora

[2014.10.06. 10:52] Hírek

Szívrohamban meghalt szombaton Haiti egykori diktátora, Jean-Claude Duvalier, becenevén Baby Doc. A 63 éves politikus az ország fővárosában, Port-au-Prince-ben hunyt el, saját lakásán.

[4]

Megtalálhatták a Santa Mariát

[2014.05.13. 15:02] Hírek

Több mint 500 évvel az után, hogy Kolumbusz zászlóshajója, a Santa Maria elsüllyedt a Karib-tengeren, régészek bejelentették, hogy sikerült azonosítaniuk a hajó roncsait Haiti partjaitól északra a tenger fenekén.

[5]

Korrupcióért állítják bíróság elé Haiti volt diktátorát

[2012.01.31. 13:53] Hírek

Korrupcióért állítják bíróság elé Jean Claude Duvalier-t, Haiti egykori diktátorát, és nem az emberi jogok megsértéséért, döntötte el az illetékes vizsgálóbíró - közölte hétfőn a Reutersszel egy magas beosztású bírósági tisztviselő.

[6]

Haiti építészeti örökségének mentésébe fogott

[2011.01.14. 11:51] Hírek

A haiti kormánynak állampolgárai és az ország építészeti öröksége között kell választani – így egyszerűsíthető le az a kérdés, amely egy évvel a földrengés után egyre élénkebben foglalkoztatja a szigetország újjáépítésén fáradozókat.

Segítség

Hogyan kereshet?

A keresés során választhat: az oldal teljes tartalmában, csak cikkeink között, vagy pedig az évfordulós adatbázisunkban keres. Ha a cikket választja, az alatta szereplő legördülő menüben finomíthatja a feltételeket, és választhat rovataink, vagy az e-folyóirat esetében a lapszámok közül is. Emellett mostantól akár időkeretre is leszűkítheti a keresési tartományt.
Amennyiben töredékszóra szeretne keresni, rakjon * (csillag) karaktert a szó végére, pl. egyipt* !

történelmi Adattárak

Miben kereshet?
Történelmi események
Összetett keresés >>
Fogalomtár
Ki kicsoda?

Ajánló

Mit talál az adattárban?
Események

VII. Gergely pápa megrója Salamon királyt Salamon azért kap feddést, mert IV. Henrik német királynak hűbérül ajánlotta fel Magyarországot, amely a pápa szerint a Szentszék hűbérbirtoka.
Tovább >>

Tudja, mit jelentenek?
Antibolsevista Comité
Gátlóműves kerekes óra
Osztrakiszmosz
Ismeri őket?
Batthyány-Strattmann László
Grant, Ulysses
Tai-tsu ( Taizu) (Északi Szung-dinasztia)
X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma