Kylie Minogue őse volt az egyik legidősebb asszony, akit felakasztottak Nagy-Britanniában

2017. december 5. 11:33

A Grammy-díjas ausztrál énekesnő, Kylie Minogue ük-ük-ük-ük-üknagyanyját, a 69 esztendős Dinah Riddifordot 1816-ban kapták el, miután többek között szalonnát és egy réz teafőzőt lopott. Tettéért kötelet kapott. Brit genealógusok szerint ő volt az egyik legidősebb asszony, akit felakasztottak a szigetországban. Fiát és bűntársát, Luke-ot nem végezték ki, hanem deportálták Ausztráliába. Kutatásaik során megtalálták azt a gloucesteri helyszínt, ahol a nyilvános kivégzés lezajlott, továbbá egy 1929-es fényképet is, amelyen a popsztár felmenői láthatók.

A 69 éves Dinah Riddiford a délnyugat-angliai Gloucester városában egy lopást követően került börtönbe 1816-ban. Miután kötél általi halálra ítélték, és az ítéletet végre is hajtották, a legtöbben „The Granny Hanging”, vagyis Lógós nagyi néven emlegették az idős asszonyt. A genealógusok most kiderítették, hogy a hírhedt nő – aki II. György király országlásának 20. évében, vagy ha úgy tetszik: az osztrák örökösödési háború végén született – a széles körben ismert popénekes, Kylie Minogue egyik felmenője.

[galeria_kep_14853]

A bírósági feljegyzések szerint Dinah Riddiford és fia, Luke két oldalnyi szalonnát és két malacpofát tulajdonított el a sértettől, amiért mindkettejüket lecsukták. Kiderült, hogy emellett még elcsentek egy nyelvdarabot, egy jókora darab vajat a cserépedénytartójával együtt, valamint egy réz teafőzőt. A visszaeső asszonyt halálra ítélték, és 1816. szeptember 7-én az ujjongó tömeg kiáltásai közepette felakasztották, Luke azonban megúszta a kötelet, és fegyencként Ausztráliába deportálták.

[galeria_kep_14854]

A kutatások nem tudták kideríteni, hogy az idős asszonyt hol tartották fogva, ám Lucy Tyndall brit kutató szerint a kivégzés helye bizonyos: a gloucesteri börtön (lásd a fotót), amely ma már múzeumként üzemel.

[galeria_kep_14855]

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
A Riddiford család 1929-benA gloucesteri börtön

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma