Megnyílnak Kőszeg rejtett kincsei a kulturális örökség napjai alkalmából

2018. szeptember 11. 10:07 MTI

Háromszáz éve nyílt meg Kőszeg első kávézója, erre emlékeznek egy kiállítással a kulturális örökség napjai országos rendezvénysorozat keretében – tájékoztatta az MTI-t a történelmi kisváros turisztikai menedzsere.

Győrffy Gábor úgy fogalmazott: ezen a hétvégén „megnyílnak Kőszeg rejtett kincsei”, híres tornyai, rejtett harangjai, főúri palotái és a ritkán látható Kálvária templom is. A látogatók vezetett sétát tehetnek például a Hefele Menyhért által tervezett egykori Kletz-Adelffy Árvaházban amelyben lehetővé válik a Rókafarok-bástyának vagy Hóhér-toronynak nevezett épületrész megtekintése is.

De felmászhatnak az érdeklődők a Jézus Szíve templom harangtornyába, szintén tárlatot tekinthetnek meg a Hősök tornyában; megismerkedhetnek a Jurisics-vár új audio guide berendezésének használatával; megcsodálhatják a felújított Sgraffitós házat, amelytől a Chernel utcán át eljuthatnak a szintén megújult Öregtoronyig, más néven a Zwingerig.

Szokás szerint idén is ingyenesen várja látogatókat az Arany Egyszarvú Patikamúzeum és nyílt napot tartanak szombaton a kőszegi Postamúzeumban is. Tanai Ibolya, a szombathelyi Savaria Múzeum munkatársa elmondta: a megyeszékhelyen szombaton a képtárban, az Iseumban és a Smidt Múzeumban, vasárnap pedig a Vasi Skanzenben és Savaria Múzeumban indulnak ingyenes tárlatvezetések.

Az országos rendezvénysorozat honlapja szerint Döröskén a Szent Jakab templomot, Szergényben pedig a helytörténeti gyűjteményt tekinthetik meg az érdeklődők. 

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma