Nyolc dolog, amit kevesen tudnak Louis Armstrongról

2018. július 11. 13:58 Jeki Gabriella

Épp betöltötte a 11. életévét, amikor letartóztatták

A nehéz sorsú Louis gyakran lázadt a világ ellen, és ennek nem ritkán tanúbizonyságát is adta. Lázadása 1912 szilveszterének ünnepén érte el a tetőfokát, amikor elcsente mostohaapjának pisztolyát és a levegőbe lőtt vele. A megrökönyödött család persze elfogadhatatlannak minősítette az esetet, és a rendőrség is azonnal a helyszínre vonult. Louist letartóztatták és a Színes Elhagyott Gyermekek Fiúotthonába (Colored Waif’s Home for Boys) került.

Itt, az otthonban kezdett kibontakozni Louis Armstrong zene iránti szenvedélyes rajongása. Gyakorta játszott a kornetten. A tehetségét felismerte Peter Davis professzor is, aki hamarosan a fiú mentorává vált. Szigorú fegyelemre tanította, de nem csak a zenében, hanem a való életben is. A kis Louis pedig figyelmes diáknak bizonyult és lelkesen követte az instrukciókat. Amikor végre elhagyhatta az otthon falait, tovább fejlesztette tehetségét. Végül új mentorra is lelt Joe „King” Oliver személyében, akit akkoriban New Orleans vezető kornettszólistájaként ismertek.

[galeria_kep_17824]

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Armstrong nemcsak dzsesszmuzsikus volt, hanem szórakoztatóművész isA fekete bőrű muzsikusok elfogadása nagy mértékben munkásságának köszönhetőNem véletlenül vált a dzsessztörténet egyik legnagyobb és legismertebb alakjáváIndirekt módon nagyon is sokat köszönhettek neki fekete bőrű embertársai

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma