Nyolc történelmi személy, akinek fiatalkori élményei meghatározták karrierjét

2017. november 27. 14:28

Bár a legtöbb nagy művészt és tudóst leginkább kései alkotásaikról és felfedezéseikről ismerhetjük, a gyermekkorukban szerzett élményeik épp oly meghatározóak voltak életükre, mint bárki más esetében.

Egy rocksztárnak sem könnyű a gyermekkor

Janis Joplin 1943. január 19-én született a Texas állambeli Port Arthur városában. A zene és az éneklés iránt már egészen fiatalon érdeklődést mutató kislányt szülei a templomi énekkarhoz küldték, hogy kibontakoztathassa tehetségét. A kamaszkor számára sem volt problémamentes, hiszen az ekkoriban még túlsúlyos Janist társai gyakran piszkálták az iskolában. Szerencsére később barátokra lelt, akikkel meg tudta osztani a zene iránti rajongását.

[galeria_kep_14790]

1962-től már rendszeresen énekelt helyi bárokban és az első dalfelvétele is megszületett. Karrierje azt követően indult be igazán, hogy San Franciscóba költözött és csatlakozott a Big Brother and the Holding Company zenekarhoz. Az együttes első két albuma hatalmas siker volt, de ezután egy félreértés miatt Joplin otthagyta őket és szóló karrierbe kezdett 1969-ben, amelyet azonban korán lezárt Joplin kábítószertúladagolás miatt bekövetkezett tragikus halála mindössze 27 éves korában.

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Rita Hayworth 12 évesenA 16 éves Freud édesanyjávalMarie Curie 16 éves korábanA 15 éves Mark TwainIngrid Bergman 14 évesenA fiatal Jimi HendrixJanis Jopin végzős középiskoláskéntJim Morrison tablófotója

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma