Nyolc zseni a történelemből, aki már gyermekként kivívta a világ csodálatát

2018. január 10. 14:38

A csodagyerekek nem csak napjainkban, de már évszázadok óta elkápráztatják koruk közvéleményét. Tudósok, zeneszerzők és írók soraiban is találunk olyat, akik szinte anyatejjel együtt szívták magukba tehetségüket. Következzen most nyolc zseni a történelemből, aki már gyermekként kivívta a világ csodálatát!

Aki már öt évesen komponált

Az Ausztriában született Wolfgang Amadeus Mozart  mindössze három éves volt, amikor először fogott csembalót a kezében. Öt évesen komponálta első zeneművét és tíz éves korára már számos versenyművet, szonátát, operát és szimfóniát is írt.

[galeria_kep_15147]

Nővérével, Mária Annával – aki maga is csodagyerek volt – beutazta Európát és sorra léptek fel nyilvános koncerteken és a kontinens királyi udvaraiban is. Bajorországtól Párizsig áhítattal figyelte a közönség, ahogy a kisfiú különféle trükköket mutat be a zongorán. Mozart ugyanis fantasztikus improvizációs tehetsége mellett képes volt bekötött szemmel vagy éppen kezeit keresztbe rakva is játszani.

A már kisgyermekként világhírre szert tevő Mozart később Európa leginkább ünnepelt zeneszerzőjévé vált. Bár nagyon fiatalon, mindössze 35 évesen hunyt el, így is több mint 600 zeneművet hagyott hátra maga után.

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma