Rekordáron kelt el a Király fehérarany karórája

2018. május 15. 11:56 MTI

Másfél millió svájci frankért (396 millió forintért) kelt el Elvis Presley Omega márkájú órája egy genfi árverésen. Ez a legnagyobb összeg, melyet valaha Omega óráért fizettek. Elvis Presley egykori órájának új tulajdonosa a bieli Omega Múzeum.

A rock and roll 1977-ben elhunyt királya 1961 februárjában az RCA Recordstól kapta egy jótékonysági rendezvényen a 18 karátos fehéraranyból készült karórát abból az alkalomból, hogy 75 millió Elvis-lemezt adtak el. „To Elvis, 75 Million Records, RCA Victor, 12-25-60” – áll az óra hátlapjára gravírozva. Akkor Elvis volt a szórakoztatóipar történetében az első, aki elérte ezt az eladási számot.

Az óra 33 milliméteres lünettáját, vagyis funkciógyűrűjét 44 gyémánt díszíti, elefántcsontból készült számlapja ezüstözött. A rock and roll királya azonban nem sokkal később elajándékozta az ékszernek is beillő órát, így kerülhetett sor arra, hogy a darabot árverésre bocsáthatták. Az Omega típusú óra 75 ezer font, azaz 26,3 millió forint kikiáltási áron került fel az aukciósház listájára – de mivel Elvishez kötődik, ennek a sokszorosáért kelt el.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

X
Megjelent a Múlt-kor történelmi magazin 2017. őszi száma